Τρία Ανησυχητικά Συμπτώματα Έλλειψης Βιταμίνης C

Η βιταμίνη C είναι η πιο δημοφιλής βιταμίνη και από τις πιο ζωτικές καθώς πρέπει να λαμβάνεται καθημερινά, για να αποτραπεί η ανεπάρκεια της. Το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να παράγει την βιταμίνη C.

Οι πιο συνηθισμένοι παράγοντες κινδύνου για την ανεπάρκεια της βιταμίνης C είναι

η κακή διατροφή

η κατανάλωση αλκοόλ

το κάπνισμα και

η αιμοκάθαρση

Ποια είναι τα πιο κοινά συμπτώματα ανεπάρκειας βιταμίνης C;

1. Τραχεία, ανώμαλη επιφάνεια δέρματος

Η βιταμίνη C παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή κολλαγόνου, μια πρωτεϊνη που είναι άφθονη στους συνδετικούς ιστούς του σώματος, όπως στο δέρμα, στις αρθρώσεις και στα οστά. To «δέρμα κοτόπουλου» ή η θυλακιώδης κεράτωση εμφανίζεται τρεις με πέντε μήνες μειωμένης πρόσληψης βιταμίνης C.

2. Ούλα που ματώνουν και απώλεια δοντιών

Τα κόκκινα ούλα που ματώνουν είναι ένα άλλο κοινό σημάδι έλλειψης βιταμίνης C. Χωρίς επαρκή βιταμίνη C, ο ιστός των ούλων εξασθενεί και παθαίνει φλεγμονή με αποτέλεσμα τα αιμοφόρα αγγεία των ούλων να αιμορραγούν εύκολα.

Σε πολύ προχωρημένα στάδια ανεπάρκειας βιταμίνης C τα ούλα μπορεί να φαίνονται ακόμη «σάπια» με μωβ απόχρωση και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την πτώση των δοντιών.

3. Αδύναμο ανοσοποιητικό

Οι μελέτες δείχνουν ότι η βιταμίνη C συγκεντρώνεται μέσα σε διάφορα κύτταρα του ανοσοποιητικού για να τα βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τις φλεγμονές και να καταστρέψουν παθογόνα που προκαλούν λοιμώξεις.

Η ανεπάρκεια βιταμίνης C συνδέεται με αδύναμο ανοσοποιητικό και μεγαλύτερο κίνδυνο μολύνσεων, φλεγμονών και πολύ σοβαρών ασθενειών, όπως η πνευμονία.

Η ανεπάρκεια βιταμίνης C εξακολουθεί να επηρεάζει ένα στα 20 άτομα στις ανεπτυγμένες χώρες. Καθώς το σώμα δεν μπορεί να παράγει βιταμίνη C μόνο του, είναι απαραίτητο να λαμβάνεται καθημερινά μέσω της διατροφής ή της συμπλήρωσης για την πρόληψη της ανεπάρκειας.

Εκτός από τα παραπάνω συμπτώματα έλλειψης βιταμίνης C, υπάρχουν και άλλα συμπτώματα όπως αργή επούλωση πληγών, κούραση, μώλωπες, ξηρό δέρμα, μεταβολές στη διάθεση, ανεξήγητη αύξηση βάρους, εύθραυστα οστά.

Τα συμπτώματα ανεπάρκειας αντιμετωπίζονται γρήγορα, μόλις αποκατασταθούν τα επίπεδα της βιταμίνης C στο σώμα.

Λιποδιαλυτή vs Υδατοδιαλυτή βιταμίνη C

H φόρμουλα Vitamin C Incell έχει σχεδιαστεί από κλινικούς επιστήμονες και περιέχει τρεις ιδιαίτερες μορφές βιταμίνης C.

Δύο από αυτές τις μορφές βιταμίνης C, δηλαδή το ασκορβικό ασβέστιο και το ασκορβικό μαγνήσιο είναι μη όξινες. Οι μορφές αυτές βιταμίνης C δεν προκαλούν γαστρεντερικές διαταραχές και είναι εύκολα απορροφήσιμες και κατάλληλες για άτομα με ευαισθησία στο στομάχι και στο κοινό ασκορβικό οξύ.

Επιπλέον περιέχει και μια λιποδιαλυτή μορφή που διαπερνά τις μεμβράνες των κυττάρων, όπου εισχωρεί για να χρησιμοποιηθεί από τον οργανισμό όταν παρουσιαστεί ανάγκη από το ανοσοποιητικό. Αυτή η μορφή βιταμίνης C, δεν αποβάλλεται αμέσως από το σώμα , όπως συνήθως συμβαίνει με το ασκορβικό οξύ.

Επιπλέον, περιέχει δυο δομικά στοιχεία τη λυσίνη και την προλίνη, που είναι απαραίτητα μόρια του κολλαγόνου που είναι για την φυσιολογική λειτουργία των χόνδρων και των οστών.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό, η βιταμίνη C βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, στην αντιμετώπιση της κόπωσης, στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες και στην υποστήριξη του μεταβολισμού για την παραγωγή ενέργειας.

Πηγή: naturaldoctor.com

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.