Η Εταιρεία


Πωρίας – Ιατρικά Είδη και Συμπληρώματα Διατροφής


Η εταιρεία δραστηριοποιείται στο χώρο της υγείας από το 2010.

Μεγάλο μέρος της δραστηριότητας της ασχολείται με τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ιατρείων και ιδιωτικών κλινικών, τα βοηθήματα για ασθενείς που απαιτούν κατ’οίκον νοσηλεία, τα ορθοπεδικά είδη, καθώς επίσης και τις διαγνωστικές συσκευές ιατρών αλλά και ασθενών.

Άλλες δραστηριότητες της εταιρείας έχουν να κάνουνε με τα ιατρικά και επαγγελματικά καθαριστικά, απολυμαντικά και αντισηπτικά είδη, όπως επίσης και τα χημικά αλλά και αιθέρια έλαια. Από φέτος η εταιρεία μας έχει μπει και στον χώρο των συμπληρωμάτων διατροφής αλλά και των καλλυντικών και ειδών κοσμετικής.

Ιατρικά Αναλώσιμα

Η αποθήκη της εταιρείας βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό

Ι. Δραγούμη 61

Το καταστημα μας μέχρι το 2022 λειτουργούσε ως κατάστημα λιανικής και πλέον λειτουργεί εξ ολοκληρου ως e-shop της εταιρείας:

www.porias.gr

Διαθέτει όλα τα παραπάνω ιατρικά και παραϊατρικά αναλώσιμα είδη.

Η εταιρεία μας εξυπηρετεί καθημερινά μέσω των ηλεκτρονικών της e-shops, τις ανάγκες ενός ευρέως φάσματος επαγγελματικών χώρων όπως

ιατρεία

φαρμακεία

ιδιωτικές κλινικές

διαγνωστικά κέντρα

studio δερματοστιξίας (tattoo)

καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

ινστιτούτα αισθητικής

κέντρα φυσιοθεραπείας και άλλα

Συμπληρώματα Διατροφής


Κύριοι συνεργάτες της εταιρείας ΠΩΡΙΑΣ είναι:


PAUL HARTMANN Γερμανίας – Υγειονομικό υλικό

DR. SCHUMACHER Γερμανίας – Προϊόντα απολύμανσης και καθαρισμού

ANATOMIC HELP Ελλάδας – Ορθοπεδικά είδη

SEMPERMED Αυστρίας – Εξεταστικά γάντια

FILOSKIN – Εξεταστικά γάντια

MICROLIFE Ελβετίας – Διαγνωστικές συσκευές και είδη προσωπικής φροντίδας

BAYER Γερμανίας – Διαγνωστικές συσκευές και προϊόντα περιποίησης δέρματος

ΒOURNAS MEDICALS Ελλάδας – Αναλώσιμα ιατρικά είδη

NOW Foods Αμερικής – Συμπληρώματα διατροφής

Nature’s Plus Aμερικής – Συμπληρώματα διατροφής

Optima Αγγλίας – Συμπληρώματα διατροφής

Himalaya Ινδίας – Συμπληρώματα διατροφής

New Roots Herbal Καναδά – Συμπληρώματα διατροφής

Viogenesis Γερμανίας – Συμπληρώματα Διατροφής

Gold Nutrition – Συμπληρώματα Διατροφής

ΣΗΑΤ Βλάχου – Υγειονομικό Υλικό

Φαρμακείο της Φύσης / Physis Laboratory – Συμπληρώματα Διατροφής

KALOUSOS Medical Equipment


 Σύντομο Ιστορικό του Ονόματος της εταιρείας “Πωρίας”

AsclepiusΟ Απόλλωνας ήταν ζηλότυπος θεός και δυσαρεστήθηκε ιδιαίτερα όταν ένας κόρακας του αποκάλυψε ότι η ερωμένη του επρόκειτο να παντρευτεί ένα θνητό. Πρώτα, λοιπόν τιμώρησε για τα κακά μαντάτα τον κόρακα, αλλάζοντας το λευκό του φτέρωμα στο γνωστό μας μαύρο και κατόπιν τιμώρησε την ερωμένη του Κορωνίδα (ή Αρσινόη) καίγοντάς τη. Πριν να αποτεφρωθεί εντελώς η Κορωνίς όμως, ο Απόλλωνας διέσωσε το έμβρυο που έφερε στη μήτρα της από τις φλόγες. Έτσι ήρθε στη ζωή ο Ασκληπιός.Ο νεογέννητος Ασκληπιός χρειαζόταν κάποιον για να τον αναθρέψει και έτσι ο Απόλλωνας το ανέθεσε στον σοφό κένταυρο Χείρωνα, μια πολύ ενδιαφέρουσα μορφή της ελληνικής μυθολογίας, λόγω των θεραπευτικών του ικανοτήτων και όντας ο εκπαιδευτής σημαντικών ηρώων όπως ο Αχιλλέας, ο Ακταίων, ο Ιάσων, ο Πάτροκλος, ο Πηλέας κ.α. Ο Χείρων ανέλαβε την εκπαίδευση του Ασκληπιού και αν και ο Απόλλωνας υπήρξε θεός της θεραπείας, ήταν ο πρώτος που δίδαξε τη θεραπευτική τέχνη στον Ασκληπιό. Στην ανατροφή του επίσης, παίζει ρόλο και η θεά της Σοφίας η Αθηνά, η οποία προσφέρει στον Ασκληπιό το πολύτιμο αίμα της Μέδουσας.

 

 Έτσι, ο Ασκληπιός ανατράφηκε για να γίνει ικανός θεραπευτής και να γίνει ίσως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες μορφές της ελληνικής μυθολογίας. Το όνομά του έχει συνδεθεί με την επιστήμη της ιατρικής και θεωρείται ότι ήταν ήρωας με θεραπευτικές ικανότητες. Από κάθε γωνιά της Ελλάδας κατέφθαναν άνθρωποι άρρωστοι ή τραυματισμένοι, για να θεραπευτούν στα Ιερά Ασκληπιεία. Εκεί ο Ασκληπιός με τη βοήθεια του ιερού του φιδιού, το οποίο κατείχε θεραπευτικές ιδιότητες χάρη στο δηλητήριό του, λέγεται πως θεράπευε (μέχρι και ανέσταινε αναφέρει η μυθολογία) κάθε λογής ασθένεια. Το όνομα αυτού του φιδιού, το οποίο ήταν μπλεγμένο στην βακτηρία (μαγκούρα) που κουβαλούσε πάντα μαζί του ο πατέρας της Ιατρικής και που αργότερα έμελε να γίνει ιατρικό σύμβολο, ήταν “Πωρίας”.

rod_of_asclepius

Οι “Πωρίες” ήταν ξανθά ζώα με εμφάνιση φιδιού, θηλαστικά, συνήθως με υπογένειο, σπανίως με μικρά χέρια και τεραστίων διαστάσεων. Δεν ήταν σαρκοβόρα και ζούσαν κάτω από την Γη σε βάθος πολλών μέτρων. Δεν κουλουριάζονταν οριζόντια στο έδαφος, όπως τα φίδια που γνωρίζουμε, αλλά κάθετα και όταν κινούνταν αυτό γινόταν σε ευθεία και όχι σε κίνηση ζικ – ζακ. Ήταν απόλυτα φιλικά προς τον άνθρωπο και θεραπευτικά για όλες τις ασθένειες , κάτι που οφείλεται στον τεράστιο ζωικό μαγνητισμό τους. Ο Μεγάλος Έλληνας θεραπευτής  Ασκληπιός χρησιμοποιούσε αυτά τα φίδια στα Ιερά Ασκληπιεία κάνοντας καλά τους ασθενείς από οποιαδήποτε ασθένεια, και όπως αναφέρεται σε διάφορα αρχαία κείμενα, η θεραπεία γινόταν μέσω της αιθερικής συνδέσεως.

Staff-of-Aesculapius

Το τέλος του Ασκληπιού αναφέρεται πως επήλθε όταν έφερε πίσω στη ζωή τον Καπανέα και τον Λυκούργο (σκοτώθηκαν στη διάρκεια του πολέμου των Επτά επί των Θηβών) και τον Ιππόλυτο, το γιο του Θησέα. Τότε ο Δίας, ανήσυχος για την εξουσία του Ασκληπιού πάνω στη ζωή και το θάνατο, τον σκότωσε με έναν κεραυνό.