Εγκυμοσύνη και Σίδηρος, γιατί είναι Απαραίτητος;


Η έλλειψη σιδήρου είναι η συνηθέστερη διατροφική ανεπάρκεια παγκοσμίως, με σχεδόν το 10% των γυναικών να πάσχουν από έλλειψη σιδήρου.

Ο σίδηρος είναι ένα βασικό θρεπτικό συστατικό που συμμετέχει σε πολλές σωματικές λειτουργίες καθημερινά. Μία από τις πιο σημαντικές λειτουργίες είναι η μεταφορά οξυγόνου στο αίμα.

Η έλλειψη σιδήρου συνδέεται συχνότερα με την ανάπτυξη αναιμίας, δηλαδή έλλειψη υγιών ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Ο σίδηρος συμμετέχει στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών και παίζει ρόλο στην παραγωγή της αιμοσφαιρίνης και των ερυθρών αιμοσφαιρίων, βοηθώντας έτσι στην πρόληψη της αναιμίας.

Ανεπάρκεια σιδήρου σημαίνει ότι το σώμα σας αγωνίζεται να μεταφέρει οξυγόνο στον εγκέφαλο, τους ιστούς, τους μυς και τα κύτταρα σας, αφήνοντας σας με ένα αίσθημα εξάντλησης και αδυναμίας.

Εκτός από την πρόληψη της αναιμίας, ο σίδηρος απαιτείται για τη διατήρηση γενικής ευημερίας, ενέργειας και υγιούς μεταβολισμού, καθώς συντελεί στη συνολική κυτταρική υγεία και εμπλέκεται σε πολλές ενζυμικές λειτουργίες.

Κάποιες από αυτές τις ενζυμικές αντιδράσεις αποσκοπούν στην αφομοίωση θρεπτικών συστατικών από την τροφή. Αυτές οι αντιδράσεις εξισορροπούν επίσης τα επίπεδα των ορμονών και υποστηρίζουν την καρδιά, το δέρμα, τα μαλλιά, τα νύχια και τη μεταβολική υγεία.

Τα οφέλη του σιδήρου είναι πολλά, συμβάλλει στην ενίσχυση των πνευματικών λειτουργιών, μειώνει το αίσθημα της κόπωσης και της κούρασης, εφοδιάζοντας τον οργανισμό με ενέργεια, ενώ συμβάλλει και στο χτίσιμο ενός γερού ανοσοποιητικού.

Ωστόσο, ιδιαίτερα ωφέλιμη είναι η δράση και η συμβολή του κατά τη διάρκεια της κύησης.

Η έλλειψη σιδήρου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει τον κίνδυνο για πρόωρη γέννηση και επίσης για το νεογέννητο να είναι λιποβαρές.

Δυστυχώς, τα πρόωρα μωρά είναι γνωστό ότι έχουν περισσότερα προβλήματα υγείας κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων ζωής τους και μπορεί να παρουσιάσουν καθυστερημένη σωματική και γνωστική ανάπτυξη.

Επομένως, καθώς το έμβρυο μεγαλώνει τόσο περισσότερο οι μητέρες χρειάζονται σίδηρο, ιδιαίτερα στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Επίσης, η επάρκεια του σιδήρου είναι άκρως σημαντική και για την παραγωγή των οστών και των χόνδρων, καθώς και άλλων συνδετικών ιστών.

Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας είναι ότι στην περίοδο της εγκυμοσύνης η παραγωγή αίματος από το σώμα της μητέρας μειώνεται κατά 50%, έτσι είναι απαραίτητη η επιπλέον αιμοσφαιρίνη που οδηγεί στην αναγκαία λήψη σιδήρου.

Η σημασία του σιδήρου έγκειται στο ότι συμβάλλει στο φυσιολογικό σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων και της αιμοσφαιρίνης. Αποτελεί δηλαδή τον μεταφορέα του οξυγόνου στα κύτταρα του σώματος, όχι μόνο σε αυτά της μέλλουσας μητέρας αλλά και του μωρού, το οποίο φτάνει μέσω του πλακούντα.

Για αυτόν τον λόγο καλό είναι ο οργανισμός να έχει αποθέματα σιδήρου ακόμη και πριν την εγκυμοσύνη.

Σας προτείνουμε:

 

VioGenesis Iron Plus (Φόρμουλα Σιδήρου)

Πρόκειται για δισγλυκινικό σίδηρο σε χηλική μορφή.

Γιατί να προτιμήσετε δισγλυκινικό σίδηρο;

Ο δισγλυκινικός σίδηρος είναι χηλικό αμινοξύ σιδήρου και σε σχέση με το συμβατικό, δεν προκαλεί γαστρεντερικές διαταραχές.

Η συγκεκριμένη μορφή σιδήρου είναι επιπλέον πιο βιοδιαθέσιμη, που σημαίνει καλύτερη απορρόφηση και αποθήκευση σιδήρου.

Η βιταμίνη C που περιέχεται στο σκεύασμα βοηθά επιπλέον στην καλύτερη απορρόφηση σιδήρου.

 

Now Iron Complex Vegetarian (+Folic Acid)

Βιοδιαθέσιμη, εύκολα απορροφήσιμη μορφή σιδήρου

Δεν προκαλεί τις συνήθεις παρενέργειες του σιδήρου, όπως ναυτία, δυσκοιλιότητα, και άλλες στομαχικές διαταραχές

Με Vitamin C, Vitamin B-12, Dong Quai & Red Raspberry

 

Natural Doctor-Iron Softly Absorbed

Δυγλικινικός σίδηρος Ferrochel®

Πολύ απαλός στο στομάχι

Μείωση της κούρασης & της κόπωσης

Φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος

Φυσιολογικός σχηματισμός ερυθρών αιμοσφαιρίων/αιμοσφαιρίνης

Δεν επηρεάζει αρνητικά την λειτουργία του εντέρου

Δεν περιέχει χρωστικές ή γλυκαντικές ουσίες

Δεν περιέχει αλλεργιογόνα μαγιάς, σίτου, σόγιας, καλαμποκιού ή γάλακτος


 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.