Πράσινο Τσάι και οι Ευεργετικές του Ιδιότητες

 Green-Tea Green Tea


Το πράσινο τσάι καταναλώνεται εδώ και χιλιάδες χρόνια από όλο τον κόσμο. Είναι κυρίως συνδεδεμένο με τις χώρες της Ανατολής ενώ πλέον έχει γίνει και αναπόσπαστο κομμάτι στις καθημερινές συνήθειες των Ευρωπαίων. Ο λόγος για τον οποίο θεωρείται από τα πιο ισχυρά συστατικά είναι η αυξημένη περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά.

Πολυάριθμες κλινικές μελέτες απέδειξαν ότι λόγω της περιεκτικότητάς του στις αντιοξειδωτικές αυτές ουσίες (πολυφαινόλες) μπορεί να υπερέχει σε σχέση με τα υπόλοιπα είδη τσαγιού.

Σύμφωνα με τις έρευνες αυτές, το πράσινο τσάι είναι ικανό να προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό τα απαραίτητα αντιοξειδωτικά, θωρακίζοντας έτσι το ανοσοποητικό σύστημα. Επίσης μπορεί να υποστηρίξει την πέψη, να ενισχύσει την καρδιά και το κυκλοφορικό ενώ παράλληλα μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.


Κάποιες από τις ευεργετικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού είναι:

 • Ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα
 • Προσφέρει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία
 • Υποστηρίζει τηνπέψη
 • Βοηθάει την καρδιά και το κυκλοφορικό
 • Συμβάλλει στη ρύθμιση του σακχάρου
 • Ενδυναμώνει τα οστά
 • Προστατεύει το σμάλτο των δοντιών
 • Επιβραδύνει τη γήρανση της επιδερμίδας
 • Παράλληλα επιταχύνει τις καύσεις
 • Διευκολύνει το αδυνάτισμα
 • Μειώνει το σωματικό λίπος και
 • Αυξάνει την αντοχή

Επιπρόσθετα, το πράσινο τσάι βοηθάει στην ενδυνάμωση τον οστών και προστατεύει το σμάλτο των δοντιών.


Green Tea 2 green-tea-wallpaper Green Tea 3

Όσον αφορά την απώλεια του περιττού σωματικού βάρους, το πράσινο τσάι  μπορεί να βοηθήσει λόγω των θερμογόνων ιδιοτήτων.

Η θερμογόνος δράση του πράσινου τσαγιού οφείλεται στην περιεκτικότητά του σε καφεΐνη, επιγαλλοκατεχίνη (EGCG) και κατεχίνες, ευνοώντας έτσι την απώλεια του βάρους και αντίστοιχα του σωματικού λίπους. Ωστόσο η περιεκτικότητα σε καφεΐνη προσφέρει περαιτέρω αύξηση στην αντοχή ενώ ενεργοποιεί και το νευρικό σύστημα.

Επίσης η περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά το καθιστά ένα ισχυρό αντιγηραντικό συστατικό προστατεύοντας έτσι την επιδερμίδα από τα σημάδια του χρόνου.

Οι έρευνες καταδεικνύουν ότι για να επιτύχει κανείς τα ευεργετικά αποτελέσματα της κατανάλωσης του πράσινου τσαγιού, θα πρέπει να καταναλώνει τουλάχιστον δέκα φλιτζάνια ημερησίως, κάτι που για τους ρυθμούς της ζωής μας είναι μάλλον δύσκολο.

Επομένως μέσα από ένα συμπλήρωμα διατροφής μπορεί να πάρει κανείς τα πλούσια συστατικά του ευκολότερα. Συμπληρώματα διατροφής υψηλής ποιότητας πράσινου τσαγιού είναι τα παρακάτω:


Now Green Tea Extract 400 mg - Back To NOW Green Tea Extract και

Now EGCg Green Tea Extract 400 mg - 90 VCapsΤο NOW EGCg Green Tea Extract 400 mg από την αμερικάνικη εταιρεία NOW Foods 


Το Green Tea μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του σωματικού βάρους μέσω της αύξησης που προκαλεί στο μεταβολισμό και της ρύθμισης των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Οι έρευνες καταδεικνύουν ότι για να επιτύχει κανείς τα ευεργετικά αποτελέσματα της κατανάλωσης του πράσινου τσαγιού, θα πρέπει να καταναλώνει πάνω από δέκα φλιτζάνια ημερησίως, κάτι που για τους ρυθμούς της ζωής μας φαντάζει ακατόρθωτο. Τo Now Green Tea Extract περιέχει, συμπυκνωμένες, όλες τις ωφέλιμες ουσίες του πράσινου τσαγιού και περιέχει 40% σε κατεχίνες

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.