Πράσινος Καφές και οι Λιποτροπικές του Ιδιότητες

O πράσινος καφές δεν είναι κάτι άλλο από τον καφέ που πίνουμε πριν το καβούρντισμα, ο οποίος δεν μπορεί να καταναλωθεί σαν ρόφημα γιατί δεν έχει καλή γεύση. Όμως το εκχύλισμα του είναι εξαιρετικό προϊόν στην απώλεια βάρους και λίπους.

 

Όλα ξεκίνησαν στο πανεπιστήμιο του Scranton όπου 16 υπέρβαρα προς παχύσαρκα άτομα κατανάλωναν για 22 εβδομάδες εκχύλισμα πράσινου καφέ χωρίς να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες και τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά! Οι συμμετέχοντες είχανε χάσει 10% του συνολικού τους βάρους και το 16% ήταν σωματικό λίπος. Αυτό είναι πολύ σημαντικό εάν αναλογιστεί κανείς τον βαθμό δυσκολίας στην απώλεια κιλών από λίπος.

 

Την ιδιότητα του αυτή την χρωστάει στο χλωρογενικό οξύ, το οποίο φαίνεται να επηρεάζει το σάκχαρο και τον μεταβολισμό του. Η διαδικασία του ψησίματος των κόκκων καφέ μειώνει τα αποθέματα του χλωρογενικού οξέος. Γι’ αυτό και οι κόκκοι του πράσινου καφέ έχουν υψηλότερα επίπεδα χλωρογενικού οξέος σε σύγκριση με τους ψημένους κόκκους καφέ.

 

Το χλωρογενικό οξύ πιστεύεται ότι βοηθάει στις καρδιαγγειακές παθήσεις, στον διαβήτη, στην απώλεια βάρους και σε άλλες παθήσεις.Συγκεκριμένα επιβραδύνει την απορρόφηση της γλυκόζης από το αίμα, κατά συνέπεια επιβραδύνεται και η απορρόφηση του λίπους, με αποτέλεσμα την καύση του ήδη αποθηκευμένου λίπους.Σχετικά με την  αρτηριακή υπέρταση, επηρεάζει τα αιμοφόρα αγγεία και την ελαττώνει.

 

Green-BeansGreen-Beans

Ενδιαφέροντα σκευάσματα πράσινου καφέ είναι τα παρακάτω:

Viogenesis Green Coffee VioGenesis Green Coffee – της γερμανικής VioGenesis και

NOW Green CoffeeΝOW Green Coffee Diet Support – της αμερικάνικης εταιρείας NOW Foods


Πιθανόν να είναι αναποτελεσματικά για:

  • Υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση)
  • Μερικές έρευνες δείχνουν ότι άτομα με ήπια αρτηριακή πίεση που έλαβαν συγκεκριμένα εκχυλίσματα από κόκκους πράσινου καφέ (Svetol, Naturex) 93gr ή 185gr ημερησίως ελάττωσαν τις τιμές τις πίεσης τους μετά από 28 μέρες αγωγής.
  • Απώλεια κιλών
  • Μερικές έρευνες δείχνουν ότι η λήψη εκχυλίσματος από κόκκους πράσινου καφέ (Svetol, Naturex) 80-200mg ημερησίως μπορεί να προκαλέσει απώλεια κιλών σε ένα διάστημα 12 εβδομάδων.

Ο πράσινος καφές φαίνεται να είναι ασφαλής βάση των περιορισμένων μελετών που έχουν γίνει μέχρι στιγμή σε ανθρώπους. Στις κλινικές έρευνες δεν αναφέρθηκαν σοβαρές παρενέργειες.

Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι ο πράσινος καφές περιλαμβάνει καφεΐνη όπως ο κανονικός καφές. Για αυτό και ο πράσινος καφές μπορεί να δημιουργήσει παρενέργειες σχετιζόμενες με την καφεΐνη όπως και ο καφές (αϋπνίες, ανυσηχία, στομαχικές διαταραχές κτλ).

Μια ανάλυση στο περιοδικό Γαστρεντερολογικές Μελέτες & Έρευνα,  έδειξε ότι το εκχύλισμα από κόκκους πράσινου καφέ μειώνει το σωματικό βάρος σημαντικά σε σχέση με το placebo, σε τρεις διαφορετικές μελέτες. H μέση απώλεια βάρους – περίπου 2.5 κιλά – ποίκιλλε (ίσως επειδή και η δοσολογία ποίκιλλε από 180 σε 200mg ημερησίως).

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.