7 Οφέλη που Ανακάλυψε η Επιστήμη για το Μαγνήσιο


7 Οφέλη που Ανακάλυψε η Επιστήμη για το Μαγνήσιο


Το μαγνήσιο είναι ένα από τα πιο άφθονα μέταλλα στο ανθρώπινο σώμα. Παίζει πολλούς βασικούς ρόλους στην υγεία του σώματος και του εγκεφάλου. Κάθε κύτταρο στο σώμα περιέχει μαγνήσιο και το χρειάζεται απαραίτητα για να λειτουργήσει.

Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο που υποστηρίζει εκατοντάδες χημικές αντιδράσεις στο σώμα. Ωστόσο, η ανεπάρκεια μαγνησίου είναι κοινή στα περισσότερα άτομα. Η έλλειψη μαγνησίου είναι η πιο κοινή έλλειψη μετά την έλλειψη βιταμίνης D. Για αυτό, ίσως να μην έχετε αποθέματα μαγνησίου, ακόμα και αν ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή.

Συμπτώματα έλλειψης μαγνησίου:

 • διαταραχές της διάθεσης
 • κόπωση
 • μυϊκές κράμπες
 • μούδιασμα στα χέρια και τα πόδια
 • δυσκοιλιότητα ή διάρροια
 • πονοκέφαλοι
 • ταχυπαλμίες
 • αρρυθμίες
 • υψηλή πίεση
 • αϋπνία

Το μαγνήσιο συμβάλλει:

 • στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης
 • στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών
 • στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος
 • στη φυσιολογική λειτουργία των μυών
 • στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία
 • στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών και των δοντιών
 • στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών για την παραγωγή ενέργειας

Ποια είναι  7 οφέλη του μαγνησίου σύμφωνα με την επιστήμη;

Ενισχύει την απόδοση κατά την άσκηση

Το μαγνήσιο ενισχύει την απόδοση της άσκησης. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, χρειάζεστε10 εώς 20% περισσότερο μαγνήσιο από ό, τι όταν ξεκουράζεστε.Το μαγνήσιο βοηθά στημετακίνηση του σακχάρου στο αίμα στους μυς κατά την άθληση.

Σε μια μελέτη, παίκτες βόλεϊ που έπαιρναν 250 mg μαγνησίου καθημερινά είχαν καλύτεροάλμα και ευρύτερο εύρος κίνησης.

Σε άλλη μελέτη, οι αθλητές που πήραν μαγνήσιο για τέσσερις εβδομάδες ήταν πιο γρήγοροιστο τρέξιμο, το ποδήλατο και το κολύμπι.

Επίσης, παρουσίασαν μειώσεις των επιπέδωνινσουλίνης και των ορμονών του στρες.

Το μαγνήσιο βοηθά στην κατάθλιψη

Το μαγνήσιο παίζει καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία του εγκεφάλου και τη διάθεση.  Φαίνεται ότι υπάρχει σαφής σχέση μεταξύ κατάθλιψης και ανεπάρκειας μαγνησίου.

Η συμπλήρωση με μαγνήσιο μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Σε μια μελέτη με ενήλικες με κατάθλιψη, το μαγνήσιο βελτίωσε τη διάθεσή τους όπως τα φάρμακα για την κατάθλιψη.

Έχει οφέλη στο διαβήτη τύπου 2

Το μαγνήσιο ωφελεί επίσης τα άτομα με διαβήτη τύπου 2. Το 48% των ατόμων με διαβήτη τύπου 2 έχουν χαμηλά επίπεδα μαγνησίου στο αίμα τους. Επίσης, τα άτομα με χαμηλή πρόσληψη μαγνησίου έχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.

Μία μελέτη με 4.000 άτομα για 20 χρόνια διαπίστωσε ότι εκείνοι με την υψηλότερη πρόσληψημαγνησίου είχαν 47% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη.

Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 που έπαιρναν υψηλές δόσεις μαγνησίου κάθε μέρα παρουσίασαν σημαντικές βελτιώσεις στο σάκχαρο του αίματος.

Το μαγνήσιο μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση

Άτομα που έλαβαν 450 mg μαγνησίου την ημέρα είχαν σημαντική μείωση της αρτηριακής πίεσης. Σε άλλη μελέτη το μαγνήσιο μείωσε την αρτηριακή πίεση σε άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση.

Το μαγνήσιο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των ημικρανιών

Οι πονοκέφαλοι που προέρχονται από την ημικρανία είναι επώδυνοι και εξουθενωτικοί. Συχνά εμφανίζονται ναυτία, έμετος και ευαισθησία στο φως και στο θόρυβο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα άτομα με ημικρανίες έχουν έλλειψη μαγνησίου.Το μαγνήσιο μπορεί να αποτρέψει και ακόμη και να βοηθήσει στη στη μείωση των συμπτωμάτων της ημικρανίας.

Μειώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη

Η αντίσταση στην ινσουλίνη είναι μία από τις αιτίες του μεταβολικού συνδρόμου και του διαβήτη τύπου 2. Χαρακτηρίζεται από την αδυναμία των κυττάρων των μυών και του ήπατος να απορροφήσουν σάκχαρο από την κυκλοφορία του αίματός.

Πολλά άτομα με μεταβολικό σύνδρομο έχουν ανεπάρκεια μαγνησίου. Επιπλέον τα υψηλά επίπεδα ινσουλίνης οδηγούν στην απώλεια μαγνησίου μέσω των ούρων, μειώνοντας περαιτέρω τα επίπεδα του σώματος.

Η αύξηση της πρόσληψης μαγνησίου μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη μείωση της αντίστασης στην ινσουλίνη. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το μαγνήσιο μείωσε την αντίσταση στην ινσουλίνη και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ακόμη και σε άτομα με φυσιολογικά επίπεδα στο αίμα.

Το μαγνήσιο βελτιώνει τα συμπτώματα δυσμηνόρροιας

Η δυσμηνόρροια είναι μία από τις πιο συχνές διαταραχές στις γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία. Τα συμπτώματά  περιλαμβάνουν κατακράτηση νερού, πόνο και κράμπες στην κοιλιά, κόπωση και ευερεθιστότητα.

Σε γυναίκες με δυσμηνόρροια, η πρόσληψη μαγνησίου βελτίωσε τη διάθεση,  τα συμπτώματα κατακράτησης νερού και άλλα συμπτώματα.

Είδη μαγνησίου και απορρόφηση

Μαλικό μαγνήσιο 

Είναι το μαγνήσιο με την μεγαλύτερη βιοδιαθεσιμότητα.

 • Το μαλικό μαγνήσιο έχει τη δυνατότητα να δεσμεύει τοξικά μέταλλα, όπως το αλουμίνιο και να τα αποβάλλει από το σώμα. Προάγει την παραγωγή σάλιου, το οποίο βοηθά στον έλεγχο των βακτηρίων του στόματος.
 • Βοηθά την χαλάρωση των μυών και τη συνολική μυϊκή απόδοση.
 • Μετατρέπει την τροφή σε ενέργεια.
 • Λειτουργεί και ως φυσικό αντιόξινο για την ανακούφιση της καούρας.

Κιτρικό μαγνήσιο

Το κιτρικό μαγνήσιο είναι μια από τις καλύτερες επιλογές και επίσης έχει πολύ καλό ποσοστό απορρόφησης, συγκριτικά με το μαγνήσιο του οξειδίου.

Είναι μια καλή επιλογή για άτομα με δυσκοιλιότητα καθώς έχει μια ελαφρά καθαρτική δράση καθώς τραβά νερό μέσα στο έντερο.  

 • Βοηθά στην πρόληψη των ημικρανιών.

Διγλυκινικό μαγνήσιο

Το διγλυκινικό μαγνήσιο είναι μια επίσης απορροφήσιμη μορφή μαγνησίου.

 • Είναι συνδυσμένο με το αμινοξύ γλυκίνη.
 • Η γλυκίνη λειτουργεί με πολλούς νευροδιαβιβαστές και προάγει την αίσθηση χαλάρωσης ενώ μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου.
 • Έχει αντιφλεγμονώδη δράση και βοηθά να βελτιώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Αυτό που χρειάζεται να κάνετε εάν η διατροφή σας δεν παρέχει το 100% των αναγκώντου μαγνησίου είναι να συμπληρώσετε με 1 ή 3 κάψουλες 3plus magnesium καθημερινά.

Το Complete D3 – K2 with Magnesium περιέχει τις τρεις απορροφήσιμες μορφές μαγνησίου.

Τα συμπληρώματα διατροφής Natural Doctor είναι σχεδιασμένα από κλινικούς επιστήμονες ώστε να είναι ολοκληρωμένα και να προάγουν την βέλτιστη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού.

Ακολουθούν τις υψηλότερες ποιοτικές προδιαγραφές παραγωγής και παρασκευάζονται αποκλειστικά σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι ελεύθερα από επιβλαβή πρόσθετα όπως τιτάνιο, τεχνητές χρωστικές, τεχνητά αρώματα, σίτο, μαγιά, καλαμπόκι, γάλα, γλουτένη και γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Ως φυσικά βελτιωτικά ροής έχουν επιλεγεί το  ρυζάλευρο και το στεατικό μαγνήσιο φυτικής προέλευσης.

Πηγή: naturaldoctor.com


 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.