Η Βιταμίνη Κ2 Προλαμβάνει την Οστεοπόρωση


Η Βιταμίνη Κ Προλαμβάνει την Οστεοπόρωση


Η οστεοπόρωση είναι ένα κοινό πρόβλημα υγείας με τεράστιες επιπτώσεις. Επηρεάζει ιδιαίτερα τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και αυξάνει έντονα τον κίνδυνο κατάγματος. Σχεδόν μια από τις τρεις γυναίκες ηλικίας άνω των 50 ετών και ένας στους 5 άνδρες θα έρθουν αντιμέτωποι ένα κάταγμα που οφείλεται στην οστεοπόρωση.

Όλα τα οστά του σώματος προσβάλλονται από την οστεοπόρωση και γι’ αυτό κατάγματα που οφείλονται στην οστεοπόρωση συμβαίνουν σε διάφορα σημεία του σώματος. Τα πιο συνήθη κατάγματα συμβαίνουν στη σπονδυλική στήλη και τα υπόλοιπα στο μηρό και στα άνω άκρα.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ

▪︎ Κατανάλωση αλκοόλ
▪︎ Κάπνισμα
▪︎ Χαμηλό σωματικό βάρος
▪︎ Διατροφή φτωχή σε βιταμίνη D
▪︎Έλλειψη σωματικής άσκησης
▪︎ Πρόωρη εμμηνόπαυση πριν την ηλικία των 45 ετών

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΛΗΦΘΕΙ Η ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ;

Η συνέργεια πολλών παραγόντων ευεργετικών για την υγεία, μπορεί να συμβάλλει
σημαντικά στην μείωση του κινδύνου οστεοπόρωσης, όπως:

▪︎ Διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους
▪︎ Τακτική άσκηση
▪︎ Αποφυγή αλκόλ
▪︎ Υγιεινή διατροφή
▪︎ Λήψη βιταμίνης D
▪︎ Λήψη βιταμίνης Κ

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Κ & ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ

Η βιταμίνη Κ είναι ένα σημαντικό θρεπτικό στοιχείο για την υγεία των οστών και για την επούλωση πληγών. Βοηθά στην παραγωγή πρωτεϊνών για υγιή οστά και τη φυσιολογική πήξη αίματος.

Σύχρονες έρευνες έχουν δείξει ότι η Βιταμίνη Κ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης. Ήδη από το 1995 στην Ιαπωνία τα συμπληρώματα βιταμίνης K συστήνονται από τους επιστήμονες υγείας για την πρόληψη και θεραπεία της οστεροπόρωσης.

Μια τριετής μελέτη σε 244 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες διαπίστωσε ότι εκείνες που έλαβαν συμπληρώματα βιταμίνης Κ2 είχαν πολύ λιγότερες μειώσεις στην οστική οστική πυκνότητα.

Επτά επιπλέον μελέτες οι οποίες αξιολόγησαν τα κατάγματα σε σχέση με τη βιταμίνη D, διαπίστωσαν ότι η βιταμίνη Κ2 μείωσε τα κατάγματα της σπονδυλικής στήλης κατά 60%, τα κατάγματα του ισχίου κατά 77% και όλα τα μη σπονδυλικά κατάγματα κατά 81%.

Περίπου το 80% του πληθυσμού δεν προσλαμβάνουν αρκετή βιταμίνη Κ2 όπως και βιταμίνη D, τις δύο σημαντικότερες βιταμίνες για την υγεία των οστών.

Ανακαλύψτε την πλούσια σύνθεση βιταμινών Completed D3, K2 & Magnesium με βιταμίνη K2, βιταμίνη D3 και μαγνήσιο για γερά οστά και ενεργοποίηση του μεταβολισμού και της βιταμίνης D3 στο σώμα. Ελεύθερη από τεχνητές χρωστικές, ζάχαρη, σίτο, σόγια, μαγιά, καλαμπόκι, γάλα ή γενετικά τροποιημένους οργανισμούς.

Πηγή: naturaldoctor.com


 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.