Η Αντιφλεγμονώδης Δράση του Κουρκουμά

Ο κουρκουμάς είναι ένα δημοφιλές ινδικό μπαχαρικό που χρησιμοποιείται κατά κόρον στην μαγειρική, ωστόσο έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και  χιλιάδες χρόνια στην εναλλακτική ιατρική .

Στην πραγματικότητα, ο κουρκουμάς  είναι ένα πανίσχυρο αντιφλεγμονώδες και αντιοξειδωτικό.

Έρευνες έδειξαν ότι η κουρκουμίνη έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες ισοδύναμες της κορτιζόνης, και σαν αποτέλεσμα μειώνει τους πόνους που προέρχονται από ρευματοειδή αρθρίτιδα μια χρόνια φλεγμονώδη διαταραχή που επηρεάζει συνήθως τις αρθρώσεις αλλά μπορεί να εξαπλωθεί σε άλλες περιοχές, όπως τα μάτια, οι πνεύμονες, το δέρμα, η καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία. Βελτιώνει την λειτουργία των γονάτων όταν υπάρχει φλεγμονή.

Η κουρκουμίνη συμβάλλει στην αναστολή παραγωγής μιας πληθώρας ουσιών που συμμετέχουν στη φλεγμονώδη αντίδραση, δηλαδή τη δράση του οργανισμού κατά των παθογόνων βακτηρίων. Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του διαβήτη μέσω των αντιφλεγμονωδών και αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων του και να βελτιώσει πολλούς από τους παράγοντες που συμβάλλουν στον διαβήτη.

Σημαντικό συμπλήρωμα διατροφής είναι το VioGenesis Super Curcumin.

Περιέχει έναν πανίσχυρο συνδυασμό κουρκουμίνης με πιπερίνη διότι η πιπερίνη ενισχύει τη βιοδιαθεσιμότητα της κουρκουμίνης.

Κουρκουμάς και μαύρο πιπέρι. Είναι απαραίτητος ο συνδυασμός;

Ο κουρκουμάς γνωστός ως χρυσή σκόνη είναι ένα ψηλό φυτό που συναντάμε στην Ασία και στην κεντρική Αμερική. Χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή Ινδική Ιατρική εδώ και χιλιετίες για να αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα υγείας.

Περισσότερες από 2.000 επιστημονικές μελέτες υποστηρίζουν τη χρησιμότητά του στην αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων υγείας. Το δραστικό συστατικό του κουρκουμά είναι η κουρκουμίνη, η οποία έχει πολύ φτωχή απορρόφηση. Άρα λαμβάνοντας απλά κουρκουμά δε σημαίνει ότι επωφελούμαστε από τις εξαιρετικές του ιδιότητες!

Γι’ αυτό ακριβώς χρειαζόμαστε το συνδυασμό κουρκουμά με μαύρο πιπέρι. Ο συνδυασμός αυτός έχει βρεθεί ότι αυξάνει την απορρόφηση της κουρκουμίνης έως και 2000%.

Η κουρκουμίνη είναι μια πολυφαινόλη με ισχυρές

• Αντιφλεγμονώδεις
• Αντιοξειδωτικές
• Αντιμικροβιακές και
• Επουλωτικές ιδιότητες

Το μαύρο πιπέρι, που αυξάνει τη απορρόφηση της κουρκουμίνης, έχει βρεθεί ότι διαθέτει και αυτό αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθάει στις φλεγμονές του γαστρεντερικού συστήματος και της πέψης.
Ο συνδυασμός κουρκουμά και μαύρου πιπεριού προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία.

Με βάση αποτελέσματα κλινικών μελετών ο συνδυασμός κουρκουμά και μαύρου πιπεριού βοηθάει στην αντιμετώπιση της φλεγμονής και του απλού καθημερινού πόνου.

Συνοψίζοντας πρέπει να θυμόμαστε ότι μόνο ο συνδυασμός κουρκουμά με μαύρο πιπέρι μπορεί να μας προσφέρει ευεργετικές ιδιότητες στην ανακούφιση από τον απλό καθημερινό πόνο.

Ισχυρή δράση και υψηλή βιοδιαθεσιμότητα.

Προστατεύει από φλεγμονές και έχει αντιοξειδωτική δράση.

Η φόρμουλα περιέχει κουρκουμίνη, σε συνδυασμό με πιπερίνη.

Η κουρκουμίνη έχει ισχυρή δράση και υψηλή βιοδιαθεσιμότητα και προστατεύει από φλεγμονές και έχει αντιοξειδωτική δράση..

Η πιπερίνη ενισχύει τη βιοδιαθεσιμότητα της κουρκουμίνης.

Πηγές: www.viogenesis.gr – www.medicalpq.gr

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.