Πράσινος καφές – Green Coffee O πράσινος καφές δεν είναι κάτι άλλο από τον καφέ που πίνουμε πριν το καβούρντισμα, ο οποίος δεν μπορεί να καταναλωθεί σαν ρόφημα γιατί δεν έχει καλή γεύση. Όμως το εκχύλισμα του είναι εξαιρετικό προϊόν στην απώλεια βάρους και λίπους. Όλα ξεκίνησαν στο πανεπιστήμιο του […]
Άρθρα/Νέα
Πράσινο Tσάϊ – Green Tea Το πράσινο τσάι καταναλώνεται εδώ και χιλιάδες χρόνια από όλο τον κόσμο. Είναι κυρίως συνδεδεμένο με τις χώρες της Ανατολής ενώ πλέον έχει γίνει και αναπόσπαστο κομμάτι στις καθημερινές συνήθειες των Ευρωπαίων. Ο λόγος για τον οποίο θεωρείται από τα πιο ισχυρά συστατικά είναι η αυξημένη […]
Άγριο Σκόρδο – Οφέλη και Ιδιότητες Το άγριο σκόρδο (Allium ursinum) ανήκει στην οικογένεια των λειριιδών (Liliaceae) και αναπτύσσεται σε διάφορα μέρη. Είναι πιο ισχυρό σε αντίθεση με το ήρεμο σκόρδο και περιέχει περισσότερα μέταλλα. Περιέχει τη θειούχο ένωση αλιίνη η οποία μετατρέπεται σε αλλισίνη και αποτελεί φυσικό […]
To κολλαγόνο έχει εξελιχθεί σε μια μεγάλη “μόδα” της εποχής με φανατικούς υποστηρικτές. Παρουσιάζεται να έχει σημαντικές ιδιότητες για όμορφο και λαμπερό δέρμα, ενίσχυση των αγγείων, ενδυνάμωση ων τενόντων και των συδέσμων όπως επίσης και για υγιή μαλλιά και νύχια. Γιατί όμως να πάρεις κανείς κολλαγόνο και όχι κάποιο άλλο προϊόν? Όσο […]
Σερραπεπτάση – Serrapeptase H σερραπεπτιδάση είναι ένα πρωτεολυτικό ένζυμο που έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως για τη μείωση της φλεγμονής και παράγεται από στελέχη βακτηρίων του γένους Serratia. Το ένζυμο αυτό βρέθηκε αρχικά σε μεταξοσκώληκες και έχει την ικανότητα να επιζεί στον πεπτικό σωλήνα και να παραμένει ενεργό διαμέσου της κυκλοφορίας σε όλο το […]
Το ταχίνι είναι φυσικό προϊόν και παράγεται από διαλεγμένους σπόρους σησαμιού (Sesamun Indicum), περνώντας από τη διαδικασία της αποφλοίωσης και της ξήρανσης. Το τελικό προϊόν εμφανίζεται ως πολτός, μια ελαιώδης κρέμα, αλεσμένου σησαμιού. Περιέχει σημαντικές ποσότητες μικροστοιχείων απαραίτητων στην καθημερινή διατροφή του ανθρώπου. Το ταχίνι καταφέρνει και συνδυάζει όλα αυτά τα θρεπτικά […]
Τα Ωφέλη του Ελληνικού Καφέ Η αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων -και όχι μόνο-, ένα φλιτζάνι ελληνικός καφές, ο οποίος έχει καθιερωθεί ως ο δημοφιλέστερος στις προτιμήσεις του κόσμου και για πολλούς αποτελεί απαραίτητο μέσο αφύπνισης και μεγαλύτερης εργασιακής απόδοσης. Ο ελληνικός καφές όμως, δεν αποτελεί απλώς μια καθημερινή συνήθεια, αλλά επιπλέον αποτελεί δυνατό σύμμαχο για τον […]
«Καλά» και «κακά» λιπαρά Συνήθως θεωρείται ότι τα λιπαρά βλάπτουν τον οργανισμό μας, ωστόσο αυτό δεν είναι απόλυτα αληθές για όλα τα λιπαρά. Δεν είναι όλα τα λίπη ίσα, όσον αφορά το πώς επηρεάζουν την υγεία μας και μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι ένα συγκεκριμένο είδος λιπαρών μπορεί να οδηγήσει σε […]