Σερραπεπτάση

silkwormsilkworm (1)imagesaa


H σερραπεπτιδάση είναι ένα πρωτεολυτικό ένζυμο που έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως για τη μείωση της φλεγμονής και παράγεται από στελέχη βακτηρίων του γένους Serratia. Το ένζυμο αυτό βρέθηκε αρχικά σε μεταξοσκώληκες και έχει την ικανότητα να επιζεί στον πεπτικό σωλήνα και να παραμένει ενεργό διαμέσου της κυκλοφορίας σε όλο το σώμα, γεγονός που μεγιστοποιεί τα θεραπευτικά της αποτελέσματα.

Το ένζυμο αυτό χρησιμοποιείται ευρέως σε διάφορες ειδικότητες, όπως χειρουργική, ορθοπεδική, ωτορινολαρυγγολογία, γυναικολογία και οδοντιατρική για την ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και την αποτελεσματικότητά του απέναντι στα οιδήματα.
Η χρήση των ενζύμων, όπως θρυψίνη, χυμοθρυψίνη, βρομελαϊνη ως αντι-φλεγμονώδη παράγοντες τέθηκε σε πράξη αφού παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 στις ΗΠΑ ότι η παρεντερική θρυψίνη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση φλεγμονών μετά από εγχειρήσεις, μετά από τραύματα, καθώς και φλεγμονές που οφείλεται σε παθήσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η ελκώδη κολίτιδα, και η άτυπη ιογενή πνευμονία.
Στην συνέχεια, ήρθε στο προσκήνιο η σερραπεπτιδάση. Έγινε για πρώτη φορά το γνωστή 1960 στην Ιαπωνία λόγω της αντιφλεγμονώδους δράσης της ενώ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 και 1990 έρευνα έδειξε που διεξήχθε στην Ευρώπη και την Ιαπωνία υποστήριξε ότι η σερραπεπτιδάση ήταν το πιο αποτελεσματικό μέσο για τη μείωση της φλεγμονής μεταξύ όλων των άλλων ενζύμων.Η χρήση της λοιπόν γίνεται  για σχεδόν 40 χρόνια στην Ιαπωνία και την Ευρώπη για τον πόνο και τη φλεγμονή που οφείλεται σε αρθρίτιδα, τραύμα, χειρουργική επέμβαση, ιγμορίτιδα, βρογχίτιδα, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα και επώδυνη διόγκωση των μαστών. Εκτός από την αντιφλεγμονώδη δράση της, η σερρπαπετιδάση φαίνεται να έχει αναλγητικές και αντιαθηροσκληρωτικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.Η βασική της δράση είναι η δυνατότητά της να κατατρώει κυριολεκτικά τους μη ζωντανούς και μη ζωτικούς σχηματισμούς μέσα στο σώμα μας – πχ: τους θρόμβους, την αρτηριακή πλάκα, το λίπος στην κυκλοφορία του αίματος, τις υδατικές κύστεις, τις λιπώδεις κύστεις, την βλέννα, τα πήγματα, τα προϊόντα απόπτωσης των κυττάρων.

Προϊόντα που περιέχουν αυτό το συστατικό:

Serrapeptase_PRVioGenesis SERRAPEPTASE 300.000 SPU  – 60caps (Σερραπεπτάση Εντεροδιαλυτη)

Ένα κύριο όφελος των φυσικών ενζύμων είναι η εξάλειψη και η πρόληψη του ουλώδες ιστού και της ίνωσης. Η Ίνωση είναι  ουλώδης ιστός. Καθώς μεγαλώνουμε, η ίνωση γίνεται η κύρια αιτία του θανάτου τελικά. Γύρω  στα τέλη των 20 χρόνων μας, η παραγωγή των ενζύμων έχει  φθίνουσα πορεία και από τη στιγμή που φθάσουμε  στα 40  παράγουμε  πολύ λίγα ένζυμα. Οι  ασθενείς με  Κυστική Ίνωση  έχουν σχεδόν μηδενική  παραγωγή ενζύμων, και τα παιδιά με  κυστική ίνωση,  σπάνια ξεπερνάν τα  20 τους λόγω του περιορισμού και της συρρίκνωσης των  πνευμόνων από τον σχηματισμό ουλωτικού ιστού ή ίνωσης.

Ως αποτέλεσμα της μείωσης της παραγωγής  ενζύμων, το σώμα μας είναι όλο και λιγότερο ικανό  να μειώσει την υπερβολική παραγωγή  του ινώδους, είτε αυτό σχηματίζεται  σε απλά κοψίματα , είτε σαν εναποθέσεις στο εσωτερικό των εσωτερικών οργάνων μας και στα αιμοφόρα αγγεία.

Αυτή η αδυναμία είναι ιδιαίτερα αισθητή σε γυναίκες, οι οποίες αναπτύσσουν συχνά ινοκυστική νόσο του μαστού, ινομυώματα μήτρας,συμφύσεις, και  ενδομητρίωση. Οι άνδρες και οι γυναίκες όσο μεγαλώνουν σχηματίζουν αρτηριακή αθηρωματική  πλάκα (που είναι ουλώδης ιστός). Είμαστε όλοι επίσης επιρρεπείς στο σχηματισμό  ινώδους ιστού »αράχνης», στα εσωτερικά μας όργανά, με αποτέλεσμα την  μείωση του μεγέθους των οργάνων και την δυσλειτουργία τους με την  πάροδο του χρόνου. Καθώς γερνάμε, οι πληγές επουλώνονται με ολο και  παχύτερο, λιγότερο εύπλαστο, ιστό με πιο ορατά σημάδια. Με την αντικατάσταση των χαμένων ενζύμων μπορούμε να βοηθήσουμε στον έλεγχο και στη μείωση του ουλώδους ιστού και της ίνωσης, εμποδίζοντας έτσι πολλά από τα προβλήματα που συνδέονται με την έλλειψη των ενζύμων και της περίσσειας του ινώδους.

Προσθέτοντας ζωτικής σημασίας ένζυμα μπορεί να βοηθήσουν, επίσης, στον έλεγχο των υφιστάμενων συνθηκών που προκαλούνται από την ίνωση.

Ακόμη παλαιοί ουλώδης ιστοί από χειρουργικά τραύματα, πνευμονική ίνωση, νεφρική ίνωση, ακόμη και χρόνια χηλοειδη μπορεί να διαλυθούν  και «να φαγωθούν» μετά τον σχηματισμό τους.

Cystic_Fibrosis cebacf85cf83cf84ceb9cebaceae-ceafcebdcf89cf83ceb7jpg B4CBD4FAA7B2B15E2F3A7E91CF8DC511

Αν και οι γιατροί στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μόλις πρόσφατα συνειδητοποιήσει  τα οφέλη από την προσθήκη ενζύμων, οι γιατροί στην Ευρώπη και την Ασία χρησιμοποιούν αυτά τα  ένζυμα για δεκαετίες.

Μεταξύ των καλύτερων ενζύμων για την απομάκρυνση του ουλώδους ιστού είναι και η σεραπεπτάση.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ:

• Πόνο του κάθε είδους και κάθε είδους φλεγμονή

• Αρθρίτιδα, σκλήρυνση κατά πλάκας, ρευματοειδή αρθρίτιδα ,Λύκο

• Πονοκεφάλους  και ημικρανίες  , χρόνιες λοιμώξεις του αυτιού , ωτίτιδες

• Εμφύσημα, βρογχίτιδα, πνευμονική φυματίωση, βρογχικό άσθμα, βρογχιεκτασία, ινοκυστική ίνωση πνευμόνων

• Ιγμορίτιδα και καταρροή, χρόνια βλέννα στον ρινοφάρυγγα,

• αθλητικές κακώσεις, τραυματικό οίδημα, μετεγχειρητικό  οίδημα, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

• φλεγμονώδεις νόσους  των εντέρων (του Crohn, Κολίτιδα κλπ..) ινοκυστική μαστίτιδα .., ενδομητρίωση,ινωμυώματα

• χρόνιες φλεγμονές στους μύες π.χ. Ινομυαλγία

• Καρδιαγγειακή υγεία, πρόληψη και θεραπεία θρομβωτικών σχηματισμών, αρτηριοσκλήρωση, λιπίδια αίαμτος, χοληστερίνη.

• φλεβίτιδα , θρομβοφλεβίτιδα

• σημαντικό βοήθημα στα αυτοάνοσα νοσήματα,  χωρίς να  καταστέλλει το ανοσοποιητικό.

Αν και δεν υπάρχουν τρόφιμα που περιέχουν πραγματικά serrapeptase, οι γιατροί που συστήνουν αυτό το ένζυμο δείχνουν ότι οι άνθρωποι με κυρίως μεσογειακή διατροφή,’εχουν αρκετή ποσότητα.

Τρωτε οργανικά κρέατα, ψάρια και πουλερικά. Φασόλια, καρύδια, φρούτα και λαχανικά θα πρέπει επίσης να ενσωματωθούν στην διατροφή μας. Ολόκληρα τα τρόφιμα και ιδίως τα ωμά τρόφιμα είναι οι καλύτερες πηγές.

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν πάρετε αυτό το προϊόν, αν παίρνετε κάποιο φάρμακο που επηρεάζει την πήξη του αίματος, όπως βιταμίνη Κ, ηπαρίνη, βαρφαρίνη (Coumadin), ή ασπιρίνη.

Πηγές

www.viogenesis.gr

http://www.taoofherbs.com

http://www.diatrofologiki.gr

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

5 σκέψεις για “Σερραπεπτάση”