Άρθρα/Νέα

Εμφιαλωμένο Νερό και Αλήθειες που Κρύβονται

  Ένα βίντεο 8 λεπτών επεξηγεί πώς μέσα από τη διαφήμιση δημιουργήθηκε μια ανάγκη που ωθεί τους πολίτες στην αγορά δισεκατομμυρίων μπουκαλιών νερού κάθε εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι έχουν όλοι νερό που τρέχει από τη βρύση. Τις τελευταίες δεκαετίες, μεγάλες εταιρείες τροφίμων και αναψυκτικών, όπως η Nestlé, η Coca-Cola και η Pepsi, έχουν δαπανήσει […]

water2

Rick Rosner

O Δεύτερος Εξυπνότερος Άνθρωπος του Πλανήτη Αποκαλύπτει τα Συμπληρώματα Διατροφής που Λαμβάνει

Ο Rick Rosner, θεωρείται ο δεύτερος εξυπνότερος άνθρωπος στον κόσμο, με δείκτη νοημοσύνης 192 (σε σχέση με τον μέσο όρο που είναι 100 όπως καταγράφηκε από το World Genius Directory), αποκάλυψε ότι παίρνει 38 χάπια την ημέρα προκειμένου να διατηρήσει τη νοημοσύνη του και να εμποδίσει την εξασθένηση των γνωστικών λειτουργιών που επέρχεται με το γήρας. […]


Μαγνήσιο: Απαραίτητο στη Διατροφή και την Υγεία

Μαγνήσιο (Mg) Ένα συστατικό που λίγοι γνωρίζουν για τη σημασία του στο ανθρώπινο σώμα είναι το μαγνήσιο. Το μαγνήσιο απαιτείται από πολλά κύρια όργανα καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.   Είναι απαραίτητο στοιχείο  για τη δομή των οστών και των δοντιών και δρα ως συμπαράγοντας για περισσότερα από 300 ένζυμα […]

Magnesium chemical element of the periodic table with symbol Mg

Zinc-Pills

Ψευδάργυρος και Σημασία στην Διατροφή

Η σημασία των μικροθρεπτικών συστατικών στον ανθρώπινο οργανισμό είναι  αδιαμφισβήτητη και, μεταξύ αυτών, ο ψευδάργυρος (Zn) είναι ένα απαραίτητο ιχνοστοιχείο. Η ανεπάρκεια του μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της γήρανσης και σχετίζεται και με αρκετές χρόνιες ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία όπως η αθηροσκλήρωση, εκφυλιστικές ασθένειες του νευρικού συστήματος και ο καρκίνος. […]


Καρνοσίνη: Ένα Διατροφικό Όπλο

Tι είναι η Καρνοσίνη; Η καρνοσίνη είναι ένα διπεπτίδιο που αποτελείται από τα αμινοξέα L-histidine και beta-alanine. Σε φυσιολογικές καταστάσεις βρίσκεται στους μύες, στον εγκέφαλο και σε πολλούς ιστούς του σώματος σε μεγάλη συγκέντρωση. Καθώς μεγαλώνουμε, τα επίπεδα καρνοσίνης στον οργανισμό μας αρχίζουν να φθίνουν, καθιστώντας αναγκαία την αναπλήρωσή τους. Η καρνοσίνη ως ένα πολύ-λειτουργικό […]

Anti-aging Effects

Red Yeast Rice

Κόκκινη Μαγιά (Red Yeast rice) και Μείωση Χοληστερόλης

Η κόκκινη μαγιά αναπτυγμένη σε ρύζι ήταν ένα αρχαίο κινέζικο φάρμακο για την καρδιά. Πρόσφατες, γενικά αποδεκτές, μελέτες επιβεβαιώνουν τη χρήση αυτή, αφού έδειξαν ότι μειώνει σημαντικά τη χοληστερίνη και επίσης, τα τριγλυκερίδια. Η διατήρηση υγιών επιπέδων χοληστερόλης είναι ένα σημαντικό βήμα για την πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η μαγιά […]


Ρεσβερατρόλη: Το Μυστικό της Νεότητας

Βρέθηκε πώς η ρεσβερατρόλη μάς κρατά νέους Eρευνητές ανακάλυψαν πώς δρα η ρεσβερατρόλη χαρίζοντάς μας ανθεκτικότητα στη φθορά του οργανισμού.  Η ρεσβερατρόλη που περιέχεται σε μεγάλες ποσότητες στο κόκκινο κρασί αποδεικνύεται ότι προστατεύει τον οργανισμό από νόσους που σχετίζονται με τη γήρανση ενεργοποιώντας έναν αρχαίο εξελικτικό μηχανισμό ο οποίος αποτελεί «ασπίδα» για τα κύτταρα ενάντια […]

ripe-grapes_011710

Green beans

Πράσινος Καφές και οι Λιποτροπικές του Ιδιότητες

Πράσινος καφές – Green Coffee     O πράσινος καφές δεν είναι κάτι άλλο από τον καφέ που πίνουμε πριν το καβούρντισμα, ο οποίος δεν μπορεί να καταναλωθεί σαν ρόφημα γιατί δεν έχει καλή γεύση. Όμως το εκχύλισμα του είναι εξαιρετικό προϊόν στην απώλεια βάρους και λίπους.   Όλα ξεκίνησαν στο πανεπιστήμιο του Scranton όπου 16 […]


Πράσινο Τσάι και οι Ευεργετικές του Ιδιότητες

Πράσινο Tσάϊ – Green Tea    Το πράσινο τσάι καταναλώνεται εδώ και χιλιάδες χρόνια από όλο τον κόσμο. Είναι κυρίως συνδεδεμένο με τις χώρες της Ανατολής ενώ πλέον έχει γίνει και αναπόσπαστο κομμάτι στις καθημερινές συνήθειες των Ευρωπαίων. Ο λόγος για τον οποίο θεωρείται από τα πιο ισχυρά συστατικά είναι η αυξημένη περιεκτικότητά του σε […]

Green Tea 2

garlic-pods

Άγριο Σκόρδο – Οφέλη και Ιδιότητες

Άγριο Σκόρδο – Οφέλη και Ιδιότητες          Το άγριο σκόρδο (Allium ursinum) ανήκει στην οικογένεια των λειριιδών (Liliaceae) και αναπτύσσεται σε διάφορα μέρη. Είναι πιο ισχυρό σε αντίθεση με το ήρεμο σκόρδο και περιέχει περισσότερα μέταλλα. Περιέχει τη θειούχο ένωση αλιίνη η οποία μετατρέπεται σε αλλισίνη και αποτελεί φυσικό αντιβιοτικό δρώντας ενάντια […]


Κολλαγόνο και Ευεργετικές Ιδιότητες

To κολλαγόνο έχει εξελιχθεί σε μια μεγάλη «μόδα» της εποχής με φανατικούς υποστηρικτές. Παρουσιάζεται να έχει σημαντικές ιδιότητες για όμορφο και λαμπερό δέρμα, ενίσχυση των αγγείων, ενδυνάμωση ων τενόντων και των συδέσμων όπως επίσης και για υγιή μαλλιά και νύχια. Γιατί όμως να πάρεις κανείς κολλαγόνο και όχι κάποιο άλλο προϊόν? Όσο μεγαλώνουμε, απο την […]

lifting

silkworm (1)

Σερραπεπτάση 4

Σερραπεπτάση – Serrapeptase H σερραπεπτιδάση είναι ένα πρωτεολυτικό ένζυμο που έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως για τη μείωση της φλεγμονής και παράγεται από στελέχη βακτηρίων του γένους Serratia. Το ένζυμο αυτό βρέθηκε αρχικά σε μεταξοσκώληκες και έχει την ικανότητα να επιζεί στον πεπτικό σωλήνα και να παραμένει ενεργό διαμέσου της κυκλοφορίας σε όλο το σώμα, γεγονός που […]